با شروع آموزش مجازی، اولیا و مربیان و همچنین دانش آموزان به یک پورتال واحد برای هماهنگی، ثبت نمرات و بازدید از کارنامهها و یک سایت مرجع جهت مرور اخبار آموزشوپرورش نیاز داشتند.
آموزشوپرورش هم با هدف مرتفع کردن این نیازها، سامانه ثبت نمرات دانش آموزان همگام را ایجاد کرد. تالارهای گفتگو، بخشهای مربوط به مدیران مدارس جهت ایجاد برنامههای کلاسی و ثبت نمره هدایت در همگام در کنار بخش گرفتن کارنامه و امکان بازدید از کارنامه و چاپ آن و دسترسی به نمرات و ریز نمرههای دانشآموز، توسط والدین از دیگر امکانات سامانه همگام است.
این مقاله را نیز در مورد سایت همگام مطالعه کنید: راهنمای جامع سامانه همگام برای پایه نهم و آزمون سلامت روان همگام
با توجه به جدید بودن این سامانه در این مطلب به سراغ آموزش تصویری ثبت نمرات در سامانه همگام رفتیم.
آشنایی با سامانه همگام سامانه ثبت نمرات ماهانه
سامانه همگام دارای دو بخش عمومی و اختصاصی است.
بخش عمومی در دسترس تمام افراد قرار دارد و میتوانید اطلاعات مختلفی در رابطه با مدارس کشور، اطلاعیههای آموزش و پرورش، اخبار رویدادها و جشنوارهها را دریافت کنید.
در بخش دسترسی سریع هم میتوانید آدرس و شماره تلفن مدارس مختلف را جستجو کنید، نمونه سؤالات یا محتواهای آموزشی مفید و نرمافزارهای کاربردی را دریافت کرده و در قسمتی دیگر به مدارس مختلف امتیاز دهید. همچنین کاربران میتوانند از قسمت نظرسنجی یا انتقادات و پیشنهادها نظراتشان را نسبت به مدارس مختلف اعلام کنند و یا با طرح پیشنهادها به بهبود سیستم آموزشی کمک کنند. در کنار این موضوع والدین و اعضا میتوانند در بخش تالارهای گفتگوی عمومی در رابطه با دغدغههای آموزشیشان به گفتوگو بپردازند.
بخش اختصاصی اما ویژه معلمان و کارکنان آموزش و پروش در کنار دانشآموزان است. ثبت نمره هدایت تحصیلی در سامانه همگام، ثبت حضور و غیاب دانشآموزان، ثبت نمرات در کارنامه هفتگی و ماهیانه و امکان برنامهریزیهای کلاسی از اهداف سامانه همگام است.
برای اطلاع بیشتر در مورد هدایت تحصیلی این مقالات را مطالعه کنید: فرایند هدایت تحصیلی و سوالات متداول دانش آموزان پایه نهم دربارهی هدایت تحصیلی
آزمونهای مختلف سامانه همگام
دانش آموزان هم میتوانند نمراتشان در درسهای مختلف، نتایج حاصل از آزمون مشاورهای و روانسنجی را در این سامانه مشاهده کنند. و همچنین فرمهای رغبت سنجی و اولویتهای شخصیشان را جهت ورود به یکرشته خاص در سال نهم ثبت کنند. ازآنجاییکه نظرات والدین هم پنج درصد درنتیجهی انتخاب رشته نهم به دهم نقش دارد، والدین هم باید رد زمان تعیینشده نظراتشان را در سامانه همگام بنویسند.
اطلاعات تکمیلی انتخاب رشته نهم: شناسایی علاقه و توانایی دانش آموز در انتخاب رشته و تمام نکات لازم برای انتخاب رشته نهم به دهم
اما برای ورود به بخش اختصاصی این سامانه نیاز به نام کاربری و رمز عبور دارید.
در بخش بعد در رابطه با این موارد بیشتر صحبت میکنیم.
نحوه ورود به سامانه جهت ثبت نمرات ماهانه در سامانه همگام
مراحل ثبت نمرات ماهانه
ابتدا وارد سایت همگام شوید.
و سپس از نوار بالایی گزینه ورود را انتخاب کنید.

در صفحهی بازشده رمز عبور و نام کاربریتان را بنویسید.
نام کاربری همان کد ملی شماست. دانشآموزان باید رمز عبور را از مسئول فناوری مدرسه یا مدیر دریافت کنند.
معلمها و مربیان مدرسه نیز میتوانند علاوه بر دریافت رمز عبور از کارشناس فناوری منطقه یا کارشناس فناوری استان، از رمز خود در سامانهی فیش حقوقی آموزشوپرورش استفاده کنند.

طبق تصویر بالا میتوانید تیک آبیرنگ ورود بهحساب کاربری پیشفرض را بزنید. در این صورت با همان نقش تعریفشده قبلی وارد سامانه میشوید.
چنانچه در کادر مدرسه چند نقش دارید و باید با نقش کاربردی جدید وارد سیستم شوید، میتوانید تیک پیشفرض را روشن نکنید و طبق تصویر زیر نقش جدید را مشخص کرده و سپس وارد سیستم شوید.

راهنمای تصویری ثبت نمرات در سامانه همگام
جهت ثبت نمرات در سامانه همگام باید از داشبورد سامانه همگام گزینه ثبت نمرات را انتخاب کنید.

سپس در پنل بازشده نام کلاس، نوع کارنامه (ماهیانه یا هفتگی) و در بخش ماه نام ماهی که نمرهی آزمون متعلق به آن است، انتخاب کنید.

بعد از آن به ترتیب نمرات دانشآموزان بر اساس اسامی در کادرهای تعیینشده بنویسید.

و درنهایت با کلیک روی گزینهی ذخیره اطلاعات را ثبت کنید.
راهنمای فعال کردن کلاسها در سامانه ثبت نمرات دانش آموزان
گاهی لازم است که قبل از ثبت نمرات در سامانه همگام، کلاسها از طریق بخش داشبورد سامانه و توسط معلم یا ناظم برای سیستم تعریف شوند.
برای این کار باید پس از ورود به سامانه همگام از بخش داشبورد گزینهی کلاسها را انتخاب کنید.

کلاس موردنظر را انتخاب کنید.

از منوی بازشده روی گزینه برنامه هفتگی کلیک کنید.

و بعد از انتخاب نام درس موردنظر و رشته و پایه تحصیلی، کد ملی معلم را در کادر بنویسید.

بر اساس برنامهی زمانی مدرسه و همچنین ساعت حضور معلم، ساعت و روز کلاس را مشخص کنید.

بعد از تنظیم برنامه با کلیک روی گزینه ارسال، اطلاعات را به شکل قطعی ثبت کنید.

و در آخر با مشاهدهی ثبت موفق اطلاعات میتوانید روی کلاس تعریفشده کلیک کرده و ثبت نمرات هدایت تحصیل در سامانه همگام یا ثبت سایر نمرههای دانشآموزان را شروع کنید.
ثبت نمرات هدایت تحصیلی در سامانه همگام
یکی از بخشهای مهم سامانه همگام قسمت هدایت تحصیلی است. در این قسمت دبیران باید نظرشان را نسبت به وضعیت تحصیلی دانشآموزان در یک درس با نمرات 2 تا 10 مشخص کنند.
جهت ثبت نمره هدایت تحصیلی در سامانه همگام باید با رمز عبور و کد ملی وارد سایت شوید. و همانطور که در بخش ثبت نمرات توضیح دادیم نقش معلم و واحد سازمانی (نام مدرسه) را از منو انتخاب کنید.
سپس از داشبورد بازشده گزینهی هدایت تحصیلی را انتخاب کنید.

روی گزینهی ثبت نمرات کلیک کنید.

و با انتخاب مخاطبین آزمون، نمرهی هر دانشآموز را در کادر مربوطه بنویسید.

بعد از نوشتن نمرات، گزینهی ذخیرهی تغییرات را فشار دهید. اگر تمام عملیات ثبت نمرات هدایت تحصیلی در سامانه همگام درست انجام شده باشد. گزینهی مثل تصویر زیر میتوانید گزینهی «عملیات با موفقیت انجام شد» را ببینید.

این مقالات را نیز حتما مطالعه کنید: شناخت بهترین مدارس تهران
در آخر اینکه
همه ما میدانیم پرسش و پاسخ و تدریس در فضای مجازی و در بستر آنلاین بهمراتب سختتر از تدریس حضوری است. سامانه همگام بهمنظور تسهیل این روند آموزشی و به عنوان پلی برای ارتباط بهتر میان والدین، دانشآموزان و کادر آموزشی عمل میکند. در این مطلب سعی کردیم با آموزش قواعد و روند ثبت نمرات در سامانه همگام هم فرآیند تدریس مجازی را آسانتر کنیم و هم به ارتباط بهتر دانشآموزان و کادر آموزشی کمک کنیم.